ReShape

Företagshälsovård

Vi vet att det lönar sig att satsa på friskvård. Det gör er personal friskare, gladare och mer effektiva på jobbet. Låt oss hjälpa er att förbättra era medarbetares hälsa och få igen er friskvårdssatsning mångdubbelt. Självklart hjälper vi er att hitta rätt friskvårdslösning till just ert företag och ser fram emot ett långsiktigt samarbete.

Hälsa som företagskultur

Vi hjälper företag att ingjuta hälsa i företagskulturen. Och med hjälp av strategisk företagshälsovård möjliggör vi konkurrensfördel genom ökad produktivitet. Informationen nedan kan vara det som avgör om dina anställda verkligen kommer igång med att träna regelbundet, må bättre och bli effektivare på jobbet. Att erbjuda sina anställda möjligheten att träna är ett bra första steg till att förbättra och bibehålla deras hälsa. Men det är inte alltid det räcker. Därför erbjuder vi helhetslösningar där vi når all er personal, även de som inte aktivt väljer att träna.
Vi erbjuder gruppträning, hälsotester, motivationstävlingar, föreläsningar, personlig träning, kostrådgivning och medicinsk träning.

 

Innehåll

Strategisk hälsa

5 steg till framgångsrikt hälsoarbete.

 • Nulägesanalys
  Vi börjar med att ta fram en nulägesanalys av ditt företags hälsostatus. Detta gör vi med hjälp av HPI hälsoscreening.
 • Åtgärdsplan
  När vi är klara med detta kommer vi tillsammans med er fram till en åtgärdsplan.
 • Genomförande
  Baserat på åtgärdsplanen så coachar vi er personal i allt från kostrådgivning och personlig träning till motivationstävlingar och föreläsningar. 
 • Återtest
  För att kunna mäta framstegen på åtgärderna gör vi ett återtest efter cirka 6-12 månader.
 • Utvärdering
  Vi sammanställer och presenterar resultatet på gruppnivå för hela företaget. Varje individ får självklart ta del av just sina egna testresultat.

Därefter är det dags för ny åtgärdsplan för år två med nya målsättningar och åtgärder!

HPI Hälsoscreening

Med HPI Hälsoscreening kan du snabbt och enkelt få reda på företagets hälsostatus. Tillsammans prioriterar vi rätt hälsoinsatser för ditt företag. Detta är en webbaserad undersökning som innehåller 20 frågor om medarbetarens hälsovanor, hälsoupplevelser och motivation till att förändra sin livsstil. HPI Hälsoscreening grundar sig på 30 års erfarenhet av hälsa och livsstilsförändring. Den anställde får en direkt återkoppling på sitt testresultat där de kan se sina styrkor och svagheter. Därefter analyserar vi på ReShape resultaten och redovisar dem till ert företag i form av en generell statistik på gruppnivå.  Tillsammans med ditt företag arbetar vi sedan fram en behovsanpassad åtgärdsplan.

Fystester

Testerna sker vid två tillfällen. Vid det första tillfället får du en analys på din nuvarande fysiska status samt hjälp med att skapa en träningsplanering. Vid andra tillfället gör vi en uppföljningsomgång med samma tester där målet är att se förbättringarna och få feedback på om träningsupplägget varit lyckad. Varje individ får sina egna testresultat. Testresultatet och feedback skickas direkt till deltagaren per mail.

Vi utför följande tester:

 • Rörlighet:
  • Sit and reach – baksida ben, säte, ländrygg
  • Overhead Squat – funktionell rörelseanalys för att
   hitta eventuella svaga länkar med syfte att förbättra
   ditt vardagliga rörelsemönster
 • Kondition:
  • 2000 meter löpning, alt. rodd 4 minuter.
   Detta är ett maxtest (coopertest) där vi mäter din ”fysiologiska ålder”
 • Styrka:
  • Spänsthopp – spänst och styrka
  • Armhävningar – överkroppsstyrka framsida
  • Chins alt. räckhäv (enklare form av chins) – överkroppsstyrka baksida
  • Situps – bål och höftstyrka (alt. plankan)

Gruppträning

Som företagskund har du möjlighet att boka en egen företagssklass på ett av våra träningscenter eller på din arbetsplats. Regelbunden träning ökar chanserna att även hålla igång träningen under en längre tid. Många företag väljer att ha återkomande klasser, t. ex en klass på en fast tid varje vecka. Därför har vi skapat lilla, mellanstora och stora klasspaketet som erbjuder kontinuerlig kontakt med SATS instruktörer och personliga tränare. En annan fördel med att boka en företagsklass är att personalen inte behöver ha ett medlemskap på SATS för att delta på klassen. Alla är välkomna!

Lilla paketet
Ett gruppträninspass varje kvartal (4 st/år) Här kan vi köra ett gruppträninspass på t.ex en kickoff och inspirera er personal till att komma igång och att hålla igång med sin träning. Med lilla klasspaketet får ni även 10% rabatt på ReShape’s motivationstävlingar och föreläsningar.

Mellanstora paketet
Ett gruppträninspass varje månad (10 st/år) Vi kommer till er varje månad för att hålla igång träningsmotivationen för er personal. Med mellanstora paketet får ni även 15 % rabatterade priser på ReShape’s motivationstävlingar och föreläsningar.

Stora paketet
Ett gruppträninspass varje vecka (40 st/år) Här får ni ett träningspass med oss varje vecka! Med stora paketet får ni även 20 % rabatterade priser på ReShape’s motivationstävlingar och föreläsningar.

Motivationstävlingar

TeamBoost

Hälsoutmaningen som aktiverat tusentals medarbetare i Sverige. Med TeamBoost kombinerar Du nytta med nöje när medarbetarna tävlar med och mot varandra i motion på ett kul och motiverande sätt. Utmaningen är skapad för att alla ska kunna vara med och tävla, inte bara de redan frälsta.
Vi vet dessutom att motivation och kunskap är en avgörande faktor – därför ingår det alltid en personlig tränare som peppar och hjälper teamen till framgång!

Så går det till:

  1. Vi kartlägger tillsammans med er vilka livsstilsförändringar er personal behöver göra.
  2. En inspiratör från SATS kommer till er och kör igång tävlingen med en kort föreläsning om varför valda livsstilsförändringar är viktiga för er hälsa.
  3. Tävlingen går ut på att samla poäng genom att utföra bra vanor eller livsstilsförändringar som vi valt ut och presenterat för dig. Dessa inkluderar träning, kost och stresshantering. Tävlingen pågår under 4-6 veckor. Ni väljer själv om tävlingen sker individuellt och/eller i team.
  4. ReShape inspiratör kommer tillbaka och delar ut pris till vinnaren. Den här tävlingen kommer att ge hela personalen en energikick till fortsatt förändringsarbete mot en sund och hållbar livsstil, både inom kost, träning, motivation och stresshantering.

Bootcamp

Utmana varandra på företaget eller varför inte utmana era branschkollegor och avgör en gång för alla vilket företag i er bransch som är ”Fittest in Industry XXXX”

Personlig träning

Personlig träning har visat sig vara mycket effektivt för att få igång personer som är inaktiva. Har du bara viljan att göra en livsstilsförändring så kan en personlig tränare (PT) hjälpa dig att verkligen komma igång och nå resultat. Personlig träning kan utövas individuellt eller parvis (duo).

Läs mer om personlig träning här

Kostrådgivning

Idag lever vi allt längre. Vi har den mat vi behöver, men ändå är vi inte friska så som vi skulle önska. En av de vanligare orsakerna är att maten vi stoppar i oss och våra matvanor inte är så bra som de skulle kunna vara. Maten är ditt bränsle. Och precis som på en bil så stannar maskineriet utan bränsle, det här förstår alla. Men till skillnad från en bil så används maten inte bara till att driva våra kroppar. Maten vi stoppar i oss avgör även hur vi tar till oss av träning, hur vi sover, hur väl vi kan fokusera och den påverkar vårt allmäntillstånd. Att veta vilket bränsle som är bra och vilket som är dåligt för just dig kan vara en knepig uppgift. Men den kanske största utmaningen är att ändra på invanda beteenden. En vana skapar trygghet i våra liv, även om de är dåliga vanor. Därför är matvanor och det vi äter något vi människor ogärna ändrar på. Bra eller dåliga så skapar de en känsla av trygghet. 

Det är här en kostrådgivare kommer in i bilden. Du får de verktyg och den coachning du behöver för att lära dig om balanserad och hållbar kosthållning som fungerar livet ut. Och din coach hjälper dig igenom förändringen till dess att nya bättre vanor etablerats och är de som skapar känslan av trygghet.

Läs mer om kostrådgivning träning här

Medicinsk träning

En medicinsk tränare (MT) överbryggar glappet mellan personliga tränare, som är kunniga inom träning, och sjukgymnaster som jobbar med rehabilitering. I samråd med sjukvård och utgångspunkt från diagnos och resultat av rehabilitering avgör vi vilken träning som att hjälper en klient att hitta tillbaka efter skada, operation eller sjukdom. Vi vet alla att personalen är företagets viktigaste tillgång, därför kan detta vara den bästa investering du gjort i din personal. Att hjälpa en individ vidare från rehabilitering till frisk-tillstånd är en en win-win situation där den anställde får högre livskvalitet och företaget behåller värdefull kompetens.

Med medicinsk träning kan vi förebygga, lindra och motverka:

 • Stressrelaterade sjukdomar
 • Åldersrelaterade sjukdomar
 • Hjärt och kärlsjukdomar
 • Fetma/övervikt
 • Metabola sjukdomar
 • Kronisk trötthet
 • Psykisk ohälsa
 • Depression
 • Diabetes, artros, osteoporos, ischias och många fler därtill.
 

Längden på träningen är individuell och beror på skada/sjukdom och engagemang. Därför börjar resan hos primärvården och när diagnosen är fastställd kan rehabilitering och habilitering påbörjas. När den akuta återhämtningen efter skadan eller sjukdomen är över kan du få fysisk aktivitet på recept (FAR). Vi är FAR ansluta och kan ta emot patienter från sjukvården.

Läs mer om medicinsk träning här

Skicka en förfrågan

Tillgänglig mellan 10:00 – 17:00

Adress Bryggargatan 2, 149 41 Nynäshamn

E-post post@reshape.nu