TV4 Nyhetsmorgon om behov av Medicinsk träning

Jag satt i morse i morse och tittade på TV4 Nyhetsmorgon medan jag fick i mig min frukost. Ett inslag som fångar mig är med Dr Mikael som berättar om alla de som lider av Hypotyreos, högt blodtryck, artros och Addison sjukdom. En sak som gjorde mig riktigt förvånad och faktiskt lite bekymrad var att en stor del av alla de människor som vet med sig att de lider av någon av dessa sjukdomar, har en stor ovetskap om vad man kan göra för att motverka/lindra symptomen. 

Här vill jag slå ett slag för oss medicinska tränare. Det verkar som att vi fortfarande inte nått ut ordentligt! Jag tror vi börjar bli upp emot 100 Medicinska tränare i Sverige och vi kan verkligen hjälpa dig som lider av detta. Vi är specialiserade på att med hjälp av specifik träning motverka och lindra sjukdomar som:

Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, osteoporos, artros, stressrelaterade ohälsa, fetma, övervikt, addison syndrom, cushings syndrom, åldersrelaterade sjukdommar och många fler. 

Om du eller någon du känner lider av detta tveka inte att höra av er till mig! 
Gå in på https://reshape.nu och läs om medicinsk träning. Eller ring mig på 08-520 279 59 så ska jag hjälpa dig!

Nedan kan du läsa mer om dessa sjukdomar och lite tips på vad du kan göra själv, redan nu!

Addison sjukdom
Innebär att man har brist på de livsviktiga hormonerna kortisol och aldosteron, vilket beror på att binjurarna inte klarar av att bilda hormonerna som det ska. 
Träningstips: Försök att upprätthålla basal ämnesomsättning och blodtryck. Styrketräning samt träning som ökar blodmängden med hjälp av konditionsträning. 

Hypotyreos
Brist på skjöldkörtelhormon. Sköldkörteln producerar hormoner som påverkar nästan alla kroppens funktioner. Hypotyreos får du om sköldkörteln tillverkar för lite hormoner. Du får då låg ämnesomsättning och kroppen går på lågvarv.
Träningstips: Försök att öka din basalomsättning genom Hypertrofiträning, Mitokondriellträning, Intervallträning 

Högt blodtryck
Det krävs ett visst tryck för att blodet ska nå ut till kroppens organ och kärl. Med högt blodtryck måste hjärtat arbeta hårdare vilket på sikt kan leda till hjärtsvikt, stela  blodkärl samt påverka åderförfettning. Högt tryck i ett skadat kärl ökar risken för blödning eller propp. 
Träningstips: Tänk på andningen, Du får INTE hålla andan. Konditionsträning, Styrketräning, Isometrisk träning är lämpligt. 

Artros
Smärta och försämrad ledfunktion följt av försämrad brosk-kvalitet, vilket leder till förlust av brosk i leden, inflammation i ledhinnan och förändring i benstrukturen. Det drabbar främst äldre eller överviktiga. Vid belastning och rörelser uppstår smärta och det är vanligt med ledsvullnad och felställning. 
Träningstips: Styrketräning då styrkan ofta är nedsatt. Cykling, promenader, simning och kombinationsträning är lämpliga träningsformer. 

Återigen! Om du eller någon du känner lider av detta tveka inte att höra av er till mig! 
Gå in på https://reshape.nu och läs om medicinsk träning. Eller ring mig på 08-520 279 59 så ska jag hjälpa dig!

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Scroll to Top